Domain Módosítás (Információ)

Leírás:

A Domain Beállítás menüpont alatt található egy módosítás gomb (ceruza ikon) , ahol rengeteg információt állíthatunk domain címünkkel kapcsolatban. Nézzük meg egyenként, hogy mi mit jelent pontosabban. Ezek az opciók nagyon hasznosak, így érdemes őket részletesen értelmezni, mert mindegyik egy külön funkcióhoz kapcsolódik.

 

Funkciók:

-Helyi Levelező Rendszer:

Minden domain cím a helyi levelező rendszert használja, ezáltal a levélküldés a szerveren keresztül történik. Amennyiben szeretnénk outlook, vagy google apps vagy egyéb levelezőrendszert használni, úgy először kapcsoljuk ezt a funkciót ki.

-Korlátlan Lemezhasználat:

Ez azt jelenti, hogy tárhelyednek megfelelően a domain cím 100%-ban felhasználhatja azt. Tehát ha 10GB-os tárhelyed van, akkor mind a 10GB-ot felhasználhatja a domain cím. Lehetőség van megadni MB értéket számára, így  a domain cím kizárólag annyi tárterületet fog felhasználni, amennyi meg lett adva.

-Korlátlan Adatforgalom:

Bármennyi adatforgalmat használhat fel a domain cím. Alapértelmezetten 10TB (10000GB) adatforgalmat tartalmaz minden csomagunk. Itt is van lehetőség beállítani, hogy mennyit használhat egy domain cím.

-Biztonsági Tanusítvány:

Ez lenne az SSL, azaz a biztonságos https:// előtagú protokoll. Ezáltal lesz biztonságos egy weboldal, azaz az áramoló adatok titkosítva lesznek. pl: felhasználói fiók létre hozása, jelszó beírása stb.

-PHP Elérés:

Enélkül nem működnek a weboldalak, azaz nem tudja feldolgozni a rendszer a .PHP kiterjesztésű rendszereket. Ilyen rendszer például: wordpress,joomla stb. A HTML weboldalak nem tartoznak ide, így azok hibamentesen működnek majd.

-PHP Verzió:

A PHP egy általános szerveroldali szkriptnyelv, a wordpress a jommla és az összes rendszert ezeket használja alapjául. Minél magasabb a verzió, annál gyorsabb lehet a weboldal is. Azonban, nem biztos hogy mindig kompatibilis lesz a legfrissebb verzióval.

-Oldalátirányítás www kikényszerítése:

Itt gyakorlatilag egy www előtag kikényszerítése történik azaz példával: https://spaceweb.hu , így érhető el a weboldal ha kikapcsoljuk a funkciót, de a funkció beállítása után kizárólag így lesz elérhető: https://www.spaceweb.hu 

CGI Hozzáférés:

Futtatható állományok. Alapértelmezetten bekapcsolva.

-Biztonsági tanusítvány kikényszerítése https-el:

Gyakorlatilag a funkció azt teszi, hogy a weboldal kizárólag https előtaggal lesz elérhető, ezáltal nem fog olyan adatforgalom történni, ami http nem biztonságos protokollon keresztül folyik. Tehát ha eddig így jelent meg a weboldalad: http://spaceweb.hu , akkor a funkció bekapcsolása után kizárólag így fog: https://spaceweb.hu . FONTOS! A biztonsági tanusítvány funkciónak engedélyezve kell legyen, és rendelkezni kell érvényes biztonsági tanusítvánnyal is!

 

Lépések:

Domain Beállítás -> Módosítás gomb (Ceruza ikon)

 

  • domain, módosítás, domain leírás, domain informaciok, domain tulajdonsagok
  • 0 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Domain Tulajdonságok (Információ)

Leírás: A domain Tulajdonságok segítségével alap információlat tudhatunk meg domain címünkről....

PHP Verzió Váltása

Leírás: A PHP egy szkriptoldali nyelv, mely dinamikus weboldalak számára lett kifejlesztve, mint...

Domain cím hozzáadása

Leírás: Szokás mondani, hogy a domain (ejtsd: domén) cím az internet telefonkönyvének a könnyen...

Biztonsági Tanúsítvány (SSL) Engedélyezése

Leírás: A biztonsági tanúsítvány segítségével az Ön weboldala is https előtaggal jöhet be, azaz...

Domain Hiba-Napló (Error Log)

Leírás: Képzeljük el, hogy saját számítógépünkön fut egy szoftver, ám egyik nap nem indul el....

Powered by WHMCompleteSolution